Fazuľa adzuky
Kód: 2578 2579 2580 Zvoľte variantPodrobný popis
Fazuľa adzuki pochádza z Číny. Je veľmi ocenená v ázijskej kuchyni a je používaná v sladkých aj slaných pokrmov. Táto tmavo červená fazuľa je relatívne malá s výraznou bielou čiarou na jednej strane. Rýchlo sa varí a hlavne sa ľahšie trávi, oproti mnoho iných druhov fazule. V japonskej kuchyni sa fazuľa adzuki obyčajne používa do sladkých dezertov, sladkých polievok a rôznych buchiet. V západnej kuchyni sa najčastejšie používa v slaných variantoch, ako sú polievky, dusené mäsá, burritos.
Fazuľa adzuki má aj veľké uplatnenie vo vegánskych jedlách, pretože ich štruktúra je výdatná a trochu ,,mäsová“.
Adzuki fazuľa je rovnako ako všetky strukoviny vynikajúcim zdrojom výživy. Je dobrým zdrojom horčíka, draslíka, železa, medi, mangánu, zinku a vitamínu B. Má nízky obsah kalórií a tuku.
Adzuki má zemitú, orechovú a sladkú chuť, a bohatú červenú farbu pri varení.
V kombinácií napr. so zrnami dodáva fazuľa vysoko kvalitné bielkoviny, ktoré poskytujú zdravú alternatívu k mäsu alebo iného živočíšneho proteínu.
Výživová hodnota v 100g: Energetická hodnota: 1387 kJ / 331 kcal, tuk 0,5g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,035g, sacharidy 58,6g, - z toho cukry 1,95g bielkoviny 21,9g soľ 0,006g
Dodatočné parametre
Kategória: | Strukoviny |
---|---|
Zloženie: | fazuľa adzuky |
Krajina pôvodu: | Argentína |
? Alergén: | produkt nie je alergén |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.