Garam masala
Kód: 1899 1901 Zvoľte variantPodrobný popis
Garam masala je zmes korenín, pôvodom z Indie. Cieľom tohto korenia nie je vyvolať oheň v ústach, ale gurmánsky pôžitok podtrhnutý výraznou, mierne pikantnou chuťou. Zloženie sa líši podľa regiónu, môže obsahovať viac ako 10 druhov korenín, najčastejšie sa však používa: čierne korenie, škorica, klinčeky, koriander, muškátový orech, rasca a kardamom.
Môže dopomôcť pri trávení, regulácií krvného tlaku, znížiť riziko nádorových ochorení, cukrovky, neurologických ochoreniach.
Rýchly recept:
V indickej kuchyni sa najčastejšie využíva na prípravu humusu
Kuracie mäso garam masala –
300g kuracieho mäsa
1 čajová lyžica garam masala, kari korenia, červenej papriky, kurkumy, zázvoru, rasce
1 cibuľa
2-3 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
200-300 ml kokosového mlieka
2-3 strúčiky cesnaku
V hrnci si predhrejeme olej, pridáme cibuľku nakrájanú na drobno so všetkými koreninami okrem červenej papriky a 2-3 minútky podusíme. Pridáme paradajkový pretlak a červenú papriku a povaríme. Po pár minútach pridáme kuracie mäso nakrájané na väčšie kúsky. Keď je mäso podusené pridáme cesnak a podlejeme vodou. Varíme cca 15 min, pridáme kokosové mlieko a necháme 2 minúty prevrieť. Podávame s ryžou.
Dodatočné parametre
Kategória: | Soli, koreniny a ochucovadlá |
---|---|
Zloženie: | koriander, škorica, rasca, klinček, kardamón, bobkový list, čierne korenie, muškátový kvet |
Krajina pôvodu: | Česko |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.