Hovädzie zadné je veľmi chudé mäso, teda v tomto prípade prijmeme o niečo menej kalórií. Kvalitných hovädzích bielkovín prijmeme rovnako :)
Suroviny:
- 500g vyzretého hovädzieho zadného
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 1 paprika
- 2 PL sójovej omáčky
- 2 PL oleja
- 2 šálky ryže natural
- Soľ, čierne korenie
Príprava:
1. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky. Okoreníme soľou a korením.
2. Cibuľu, cesnak, papriku a mrkvu nakrájame na jemno.
3. V hrnci rozohrejeme olej a pridáme cibuľu. Opražíme ju do zlatista, potom pridáme cesnak, papriku a mrkvu. Chvíľu opražíme.
4. Pridáme mäso a opražíme ho zo všetkých strán. Potom prilejeme trochu vody, pridáme sójovú omáčku a necháme dusiť pod pokrievkou asi 40-60 minút.
5. Medzitým si uvaríme ryžu podľa návodu na balení.
6. Keď je mäso hotové, podávame ho s ryžou.
Dobrú chuť!