Špalda lúpaná zrno
Kód: 1750 1751 2739 Zvoľte variantPodrobný popis
Špalda je staroveká príbuzná dnešnej klasickej pšenice a poskytuje omnoho viacej živín ako spomínaná klasická pšenica. Pôvod špaldy siaha až do starovekého blízkeho východu približne do roku 7000 pnl.
Lúpaná špalda je vhodná do šalátov, môžeme ju použiť ako prílohu, môžeme ju tiež zameniť za jačmenné krúpy do polievky, spraviť si špaldové rizoto a mnoho iného.
Rovnako ako ostatné obilniny (celé zrna), tak aj špalda obsahuje dostatok vlákniny. Obsahuje tiež mangán, niacín, meď, fosfor a horčík.
- výberová špalda s krásnymi väčšími zrnami
- nasladla orechovo pšeničná chuť
- textúra uvarenej špaldy pripomína pšenicu, alebo hnedú ryžu.
Výživová hodnota v 100g: Energetická hodnota: 1537 kJ / 364 kcal, tuk 4,1g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,5g sacharidy 62g - z toho cukry 0,5g bielkoviny 15g vláknina 9,5g soľ <0,01gg
Dodatočné parametre
Kategória: | Obilniny |
---|---|
Zloženie: | špalda lúpaná zrno |
Krajina pôvodu: | Česká republika, Slovinsko |
? Alergény: | 1 obilniny obsahujúce lepok |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.